Útkövető

Tartalom megjelenítő

Értesítés a Vállalati Kondíciós Listát, a Díjtáblázatot és a Kis- és Középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételeket érintő módosításról

A Raiffeisen Bank Zrt. az alábbi változásokról tájékoztatja Ügyfeleit.


Bankunk az Általános Üzleti Feltételek XIX. Fejezetének 19.13.4. pontja alapján, a tevékenységéhez kapcsolható közteher változása miatt egyes díjtételek tekintetében az alábbiakban meghatározott hatályba lépési időpontokban egyoldalú módosítást hajt végre. A módosításra a pénzügyi tranzakciós illetékre vonatkozó jogszabályok változása  miatt kerül sor.
 
A módosítás a Vállalati Kondíciós Listát és amennyiben Ügyfelünk a Fizetésiszámla-szerződése mellékleteként aláírt Díjtáblázatban egyedi megállapodást kötött Bankunkkal, akkor a Díjtáblázatot is érinti. 

A módosítás keretében a Kondíciós Listában és a Díjtáblázatban minden olyan díjtételnél, ahol a díj (vagy annak egy eleme) tartalmazza

  • a „0,3% de maximum 10.000 Ft” megjelölést, azaz a díj maga „0,3% de maximum 10.000 Ft” vagy a százalékos mértékű és/vagy meghatározott összegű díjelemhez kerül hozzáadásra a „0,3% de maximum 10.000 Ft” díjelem, ott a „0,3%, de maximum 10.000 Ft” díj „0,45%, de maximum 20.000 Ft-ra” emelkedik.
  • a „0,6% de maximum 3.000.000 Ft” vagy a „0,6%” megjelölést, azaz a díj maga „0,6% de maximum 3.000.000 Ft” vagy „0,6%” vagy a százalékos mértékű és/vagy meghatározott összegű díjelemhez kerül hozzáadásra a „0,6% de maximum 3.000.000 Ft” vagy a „0,6%” díjelem, ott a „0,6%, de maximum 3.000.000 Ft” díj „0,9%, de maximum 4.500.000 Ft-ra” vagy a „0,6%” díj „0,9%”-ra emelkedik.

A módosított díjakat tartalmazó Vállalati Kondíciós Lista 2024. augusztus 9. napján kerül meghirdetésre, és ezen időponttól a www.raiffeisen.hu honlapon, illetve bankfiókjainkban érhető el.

A módosított Vállalati Kondíciós Lista, illetve a Díjtáblázat 2024. október 9. napján lép hatályba.

Tájékoztatjuk, hogy az Általános Üzleti Feltételek XIX. Fejezetének 19.20. pontja alapján valamennyi fenti módosítás az Ön részéről elfogadottnak minősül, amennyiben Ön 2024. október 9. napja előtt írásban nem értesíti Bankunkat arról, hogy a módosításokat nem fogadja el. A módosítás elutasítása a módosítással érintett szerződés azonnali hatályú felmondásának minősül. Tájékoztatjuk, hogy a módosítás hatályba lépéséig Ön jogosult a módosítással érintett szerződését azonnali hatállyal, díj-, költség, vagy egyéb fizetési kötelezettségmentesen felmondani.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben Ügyfelünk a Bankkal kötött kölcsön- vagy hitelszerződésből eredő, bármilyen jogcímen fennálló fizetési kötelezettségét teljesíti Bankunk felé, akkor a módosítás Ügyfelünket abban a tekintetben is érinti, hogy a Kis- és Középvállalati Hitelezés Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: KKV HÁSZF) Különös rendelkezések IX./ 7. pontjának alábbi bekezdése 2024. augusztus 24-i hatállyal az alábbiak szerint módosul (áthúzással jelölve a törölt rész és kiemelve a módosítás hatályba lépésétől alkalmazandó új rész):

„A tranzakciós illeték mértéke a kölcsöntörlesztés, illetve a felszámított díj-, jutalék összegének  0,45%-a, de műveletenként maximum 20.000 Ft (azzal, hogy devizában teljesített kölcsöntörlesztés, illetve díj- jutalék fizetés esetén a tranzakciós illeték a teljesítés napján érvényes MNB devizaárfolyam alapján kerül megállapításra).”

A módosított KKV HÁSZF 2024. augusztus 9. napján kerül meghirdetésre, és ezen időponttól a www.raiffeisen.hu honlapon, illetve bankfiókjainkban érhető el.

A módosított KKV HÁSZF 2024. agusztus 24. napján lép hatályba.

Tájékoztatjuk, hogy az Általános Üzleti Feltételek XIX. Fejezetének 19.17. és 19.19. pontja alapján a KKV HÁSZF fenti módosítása az Ön részéről elfogadottnak minősül, amennyiben Ön 2024. augusztus 24. napja előtt írásban nem értesíti Bankunkat arról, hogy a módosításokat nem fogadja el és a szerződése alapján fennálló tartozását, annak járulékaival együtt a Bank részére nem fizeti vissza. Ön jogosult továbbá a módosítást a Bank által javasolt hatályba lépést megelőzően is elfogadni. Elfogadás esetén a módosítás a Bank által javasolt időpontban lép hatályba.

Amennyiben a jelen levelünkkel kapcsolatosan további tájékoztatásra, vagy információra van szüksége, kérjük, hogy keresse fel referensét, vagy bármelyik bankfiókunkat, illetve érdeklődjön a vállalati telefonos ügyfélszolgálatunkon, a Raiffeisen Direkten a +36-80-200-544 telefonszámon vagy private ügyfél esetén a private telefonos ügyfélszolgálaton, a Raiffeisen Direkten a +36-80-455-455 telefonszámon.

 

Budapest, 2024. augusztus 8.
Raiffeisen Bank Zrt.